Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

سارا خادم الشریعه جز جدانشدنی اخبار ورزشی چند سال اخیر است که مطمئنا همگی ما بارها نامش را در پس مسابقات بزرگ با اعلام خبر پیروزی و شکست‌هایش شنیده‌ایم. دخترکی با چهره‌ای معصوم که عروسک‌هایش را رها کرده و پشت سربازها سنگر گرفته تا پیروزی بزرگی را به نام خود کند. در 23 سالگی اما مسلما دستیابی به لقب استادبزرگی برازنده او به نظر می‌رسد و البته رویاهایش بزرگتر از این ماجراجویی به نظر می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیرحسین خیرخواه اینبار در ادامه گزارش‌های تصویری خود از ورزشکاران، تصاویری از سارا خادم الشریعه در منزل شخصی‌اش را در اختیار مخاطبان قرار داده است. جایی که درست در روز زلزله تهران، پدر و مادرش نیز در منزل او حضور یافته بودند تا استرس ناشی از این اتفاق را در کنار هم پشت سر بگذارند.

حضور 90 دقیقه‌ای در منزل اردشیر احمدی و سارا خادم الشریعه با حواشی جالب همراه بود؛ جایی که خبری از عروسک نیست و فقط مهره‌های شطرنج و وزیر حرف اول را می‌زنند. سارا دور از حواشی مربوط به خداحافظی و بازگشت به تیم ملی و شایعات مربوط به مهاجرتش از خاطرات شیرین شطرنج گفت. از آرزوهایی که برایش محال نیست و شاید اگر عمری بود تا 60سالگی هم آن را دنبال کند.

از وعده همسر ترانه‌سرا و معروفش که قول داده در صورت دستیابی به عنوان استادبزرگی آقایان ترانه‌ای خاص برای او بسراید و هدیه بزرگش را اینچنین اختصاصی برای او ترتیب دهد. از خرافه‌هایش که خودکار مخصوصی است که برایش شانس می‌آورد و از کلید کردن روی آهنگی که باعث پیروزی‌اش می‌شود. از تابلوی کامینگ سون که برای قهرمانی‌ بعدی‌اش ترتیب داده و اینکه دوست دارد گیس رقیبش را بکشد. درست همان نقطه ضعیفی که در شطرنج وجود دارد و شما بعد از باخت در این ورزش باید خیلی شیک و اتوکشیده مهره‌ها را سر جایش قرار دهید، برگه مسابقه را امضا کنید و به رقیب احترام بگذارید: خیلی سخته! فکر کنید بین 5 تا 7 ساعت انرژی بگذارید و بعد از باخت تمام هیجان و عصبانیت خودتان را باید کنترل کنید! در ورزش‌های دیگر اما داد و فریادی می‌زنید و روبروی رقیب کری می‌خوانید و یا هر چیزی دیگر تا تخلیه شوید اما اینجا باید خیلی خودتان را کنترل کنید.

سارا می‌گوید دختری بدون تمرکز است و شاید اگر این نقطه ضعف بزرگش نبود تابلوی افتخاراتش خیلی پربارتر از اکنون می‌شد. جایی که برای برطرف کردن این ضعف حتی متوسل به کلاس‌های هیپنوتیزم هم شد! اما در نهایت بار دیگر ترجیح داده خلاقیت‌های خود در حین بازی را فدای تمرکز بالا و درگیر کردن بیشتر ذهنش نکند.

با سبک خاص زندگی سارا خادم الشریعه و همسرش در منزلی که در قرق سربازان و وزرا قرار دارد با تصاویر نابی که امیرحسین خیرخواه ثبت کرده همراه باشید.

عاشقانه‌های سارا و اردشیر؛ زوج خوشبختی که هنر و تمرکز را به معجون عاشقانه‌ای تبدیل کردند و از روزهای قرنطینه هم به این شکل لذت می‌برند.

نصب تابلویcoming soon؛ آماده باش سارا به سربازان قلعه‌اش داده شده و او در ذهن طراحی بزرگش برای یک افتخار بزرگ با ایران را دنبال می‌کند.

در میان تمرینات فشرده و گاها 7 ساعت طی روز، اردشیر به خوبی می‌داند چه زمانی کاملا تمرکز سارا را به خودش جلب کند؛ کافیست گوشی‌اش را در دست بگیرد تا همسرش سریعا به آن سرک بکشد و ببینید چه می‌کند! همان مشکل همیشگی آقایان!

در دوران قرنطینه خوبی ورزش شطرنج اینجاست که می‌توانی به صورت آنلاین هم حریفانت را به چالش بکشی همان اتفاقی که خادم الشریعه به خوبی آن را بلد است و دوستان آمریکایی و فرانسوی‌اش حریفان خوبی برای اینکه مچ‌شان خوابیده شوند، هستند.

سارا در این اتاق ویژه از نظر ذهنی و روحی خود را آماده می‌کند. تابلوها و تقدیرنامه‌ها ، جام ها و تندیس‌ها در کنار وزیر همیشگی‌اش! سارا می‌گوید هزینه شطرنج در سطح قهرمانی اینقدر هم که می‌گویند تنها با خرید یک جعبه شطرنج آسان نیست. هزینه‌اش سرسام آور است، از مربیان تخصصی تا تغذیه و آنالیزور و ... . با این حال خادم الشریعه با توجه به آشنایی کاملش به زبان انگلیسی بیشتر کتاب‌های آموزشی این رشته را بارها دوره کرده و شاید الان وقتش باشد خودش نیز دست به قلم شده و طراحی جدیدی را ارائه دهد.

این همان وزیر معروف سارا است که هیچ جا رهایش نمی‌کند. شما و عروسک‌های‌تان یک طرف، من و وزیر و جام‌هام یک طرف!

برای شمایی که شاید آشنایی زیادی با زندگی یک قهرمان شطرنج نداشته باشید فکر کنم همین تصاویر کافی باشد که ببینید حتی باید در دیدن تلویزیون و اخبار و گزارش ورزشی محمدرضا احمدی هم شاهد نشانه‌هایی از شاه و وزیر و شطرنج باشید.

خب بالاخره یک فضا توسط امیرحسین خیرخواه کشف شد که اثری از نشانه مهره‌های شطرنج نیست اما جالب است بگوییم او در همین وقت کوتاه هم در حال تماشای انیمیشن "بازی جری" است!

فیلمی که پیرمردی را در یک پارک و عصر پاییزی نشان می‌دهد که در حال بازی شطرنج با خودش است چون حریف تمرینی ندارد! (شاید درست همان سارا خادم الشریعه که هیچ کدام از اعضای خانواده‌اش شطرنج باز نیستند)

او که حریفی ندارد پس از هر حرکت جای خود را عوض کرده، به سوی دیگر میز می‌رود و با برداشتن و گذاشتن عینک خود، خود را به جای نفر مقابلش می‌گذارد. بازی‌ای که در نهایت جری با عینک با تظاهر به درد گرفتن قلبش، جری سیاه را از جایش بلند می‌کند و هنگامی که او برای بررسی وضعیت جری سفید به کنارش می‌آید با چرخاندن صفحه شطرنج، او را در وضعیت کیش و مات قرار می‌دهد. جری سیاه که می‌بیند اینک اوست که بازنده بازی است از ادامه بازی دست کشیده و یک دست دندان مصنوعی را به عنوان جایزه برد جری سفید به او می‌دهد. جری سفید آنها را در دهان گذاشته، پوزخندی زده و پیش خود می‌خندد.

خب منزل سارا و همسرش را در شرایطی ترک می‌کنیم که او برای ادامه تمرینات سنگینش، بار دیگر پشت میز شطرنج خاص خود می‌رود. میزی که به او تمرکز بالایی می‌دهد تا در کنار خرافه‌ای خودکار پیروزی بخش و ترانه جذابش در نهایت به همان هدف بزرگش برای پر کردن باقی فضای اتاقش با جام‌های جدید نزدیک و نزدیک تر شود.

منبع: ورزش سه

منبع: آفتاب

کلیدواژه: کیش و مات سارا خادم الشریعه کرونا شطرنج باز سارا خادم الشریعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۱۰۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!

شوک کرونا باعث گسترش دورکاری در اکثر کشور‌ها شد. حال پس از گذر از این همه‌گیری، اندکی از حجم دورکاری‌ها کم شده است؛ اما مزیت‌های آن باعث شده است که تعادل جدیدی میان کار و زندگی ایجاد شود. مطالعات جدید نیز نشان می‌دهد، می‌توان تعطیلات یا دورکاری نیروی کار را به نحوی تنظیم کرد که نه تنها اثر منفی در عملکرد اقتصادی نداشته باشد، بلکه باعث بهبود رفاه خانوار‌ها شود.

به گزارش دنیای اقتصاد؛ یک مطالعه جدید از صندوق بین‌المللی پول، اثرات کاهش زمان رفت و آمد بر افزایش رفاه را تایید کرده است. همچنین یک گزارش در اکونومیست نیز شکل جدید دورکاری در اقتصاد آمریکا را مورد بررسی قرار داده که باعث بهبود وضعیت زندگی افراد شده است.

در هفته‌های اخیر، بحث تعطیلات دو روزه در ایران مطرح شده است که بسیاری از کارشناسان بر مزایای اجرایی شدن آن تاکید می‌کنند؛ بنابراین می‌توان همسو با عصر جدید پساکرونا، در اقتصاد ایران نیز تعادل جدیدی میان کار و زندگی تعریف کرد.

یک پژوهش انجام‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول نشان داده است که کاهش ساعات رفت‌وآمد برای کار یکی از والدین می‌تواند اثری مثبت معادل ۱.۵ تا ۴.۵ درصد میزان مصارف خانوار برای آن خانواده داشته باشد. این پژوهش در زمانی که مباحثه در رابطه با ویکند دو روزه در کشور بالا گرفته است، می‌تواند دلالت‌های مثبتی را در حمایت از این طرح داشته باشد. پژوهش صندوق بین‌المللی پول اثر مثبت رفاهی انواع دورکاری را که می‌تواند رفت‌وآمد افراد را کاهش دهد، ارزیابی کرده است.

اثر کرونا بر کاهش زمان رفت‌وآمد‌ها

همه‌گیری کووید-۱۹ به روش‌های بی‌سابقه‌ای دنیای کار را تغییر داده است؛ به‌طوری که کار از راه دور یا دورکاری به‌عنوان یک نوع مهم کار در بازار‌های کاری دنیا مورد توجه قرار گرفته است. با گسترش دورکاری، شیوه کار، مکان انجام کار و ساختار آن تغییر داده شده و هنجار‌های سنتی در مورد زمان کار، رفت‌وآمد و تعادل بین کار و زندگی به چالش کشیده شده است.

توانایی دورکاری به‌طور قابل توجهی زمان رفت‌وآمد را کاهش می‌دهد یا حتی به‌طور کامل آن را حذف می‌کند، یک جزء تقریبا بزرگ از روز کاری که می‌تواند به فعالیت‌های دیگر اختصاص یابد. این تغییر در الگو‌های کار و رفت‌وآمد به تنهایی بر کارگران تاثیر نمی‌گذارد؛ اما می‌تواند تصمیمات کل خانواده را تغییر دهد.

دورکاری یکی از والدین می‌تواند به‌طور قابل توجهی بر تخصیص زمان دیگری تاثیر بگذارد؛ میزان اثرگذاری این زمان ذخیره‌شده بستگی به این دارد که زمان پس‌انداز شده، چگونه صرف می‌شود. با وجود مطالعات بسیاری که در مورد تغییرات در الگو‌های کاری و تخصیص زمان به دلیل همه‌گیری انجام شده است، پویایی‌های مرتبط بین همسران و پیامد‌های رفاهی گسترده‌تر این پویایی‌ها نسبتا ناشناخته باقی مانده است.

هدف پژوهش انجام‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول این بوده است که با تحلیل چگونگی تغییر تخصیص زمان در دوران پس از همه‌گیری، با در نظر گرفتن تغییرات بر اساس جنسیت و شغل افراد، به این حوزه مطالعاتی توسعه‌نیافته کمک کند.

در این پژوهش از داده‌های نظرسنجی استفاده از زمان آمریکا (ATUS) استفاده شده است، یک نظرسنجی جامع که توسط اداره آمار کار ایالات‌متحده انجام شده است و نحوه تخصیص زمان افراد در ایالات‌متحده را در فعالیت‌های مختلف ارزیابی می‌کند. داده‌های ATUS نشان می‌دهد قبل از همه‌گیری تفاوت‌های قابل‌توجهی در تخصیص زمان بین مردان و زنان وجود دارد.

به‌طور کلی مردان ساعت‌های بیشتری کار می‌کنند و بیشتر از زنان در رفت‌وآمد هستند. پس از همه‌گیری، کاهش قابل توجهی در زمان رفت‌وآمد کارگران در مشاغل دورکار شناسایی شده است که به ۱.۷ ساعت در هفته برای مردان و ۱.۲ ساعت در هفته برای زنان می‌رسد. علاوه بر این، بررسی‌های این پژوهش حاکی از کاهش بیش از یک‌ساعت در هفته در ساعات کاری مردان است، با این حال تغییر قابل توجهی در ساعات کاری زنان مشاهده نمی‌شود.

نتایج پژوهش چه می‌گوید؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد دستاورد‌های رفاهی قابل توجهی با کاهش زمان رفت‌وآمد به‌دست می‌آید و این دستاورد‌ها برای خانواده‌هایی که کاهش بیشتری را تجربه می‌کنند، بیشتر است. هنگامی که حداقل یکی از همسران در یک شغل از راه دور کار می‌کند، سود کل رفاه از ۱.۵ تا ۴.۵ درصد در معادل مصرف متغیر است.

این سود مخصوصا برای زوج‌هایی که هر دو طرف در مشاغل دورکار، کار می‌کنند مشهود است؛ زیرا زن و شوهر هر دو از این تغییر سود می‌برند. دومین سود بزرگ را زوج‌هایی در یافت می‌کنند که شوهر در شغلی از راه دور کار می‌کند و کمترین سود زمانی مشاهده می‌شود که زن در یک شغل دورکار مشغول شده است.

دلالت‌های این پژوهش برای ایران چه می‌تواند باشد؟

دورکاری به‌عنوان یک گزینه کاری در بسیاری از محیط‌های کاری ایران نیز در دوران همه‌گیری به‌صورت گسترده اجرایی شد. کسب‌وکار‌های فراوانی به صورت دورکار به پیشبرد اهداف خود پرداختند؛ با این حال، با پایان همه‌گیری و بازگشایی پس از آن، اغلب کسب‌وکار‌ها به شیوه حضوری کار کردن بازگشتند.

بررسی‌های این پژوهش نشان می‌دهد دورکاری در بسیاری از کسب‌و‌کار‌ها می‌تواند مازاد رفاهی را برای کارکنان شرکت‌ها ایجاد کند که بدون هزینه مشخص مالی برای کارفرماست. البته این مساله در این پژوهش مورد بررسی قرار نگرفته که دورکاری چه اثری بر بهره‌وری کسب‌وکار‌ها می‌گذارد، با این حال اثر رفاهی این شیوه کار و جذابیت آن برای نیروی کار اثبات شده است.

به‌خصوص در شرایطی که رفت‌وآمد در شهر‌های بزرگ هزینه‌های زیادی را چه به لحاظ زمانی و چه به لحاظ مالی بر افراد تحمیل می‌کند.

دلالت مهم دیگر این پژوهش را می‌توان اهمیت کاهش رفت‌وآمد‌ها و فراغت کارکنان از کار، با کاهش ساعت کاری دانست. مدت‌هاست در کشور ما، صحبت‌ها در رابطه با ویکند یا آخر هفته دوروزه بالا گرفته است. به نظر می‌رسد دو روزه شدن تعطیلات آخر هفته، حتی اگر منجر به کاهش ساعات کاری نیروی کار نیز شود، اثر رفاهی مثبتی را برای جامعه خواهد داشت.

پژوهش‌هایی که در رابطه با اثر ویکند دوروزه بر میزان بهره‌وری کسب‌وکار‌ها انجام شده است، تاکید دارند که این شیوه از توزیع روز‌های تعطیل اثر منفی بر بهره‌وری کسب‌وکار‌ها ندارد و چه بسا با تقویت وضعیت روحی نیروی کار، منجر به رشد بهره‌وری کسب‌وکار‌ها نیز بشود.

دیگر خبرها

  • (ویدئو) نظر محمدرضا طالقانی درباره‌ دوقطبی دبیر - خادم: رسول همیشه خویشتن‌داری کرده
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • شطرنج ماهرانه تهران در فرایند دیپلماتیک جنگ غزه
  • شطرنج‬ مربیان در سیدبندی المپیک/ تنور تکواندو داغ‌تر از همیشه
  • پیروزی شطرنج باز خوزستان در مسابقات بین المللی امارات
  • معرفی نفرات برتر مسابقات کشوری شطرنج در مراغه
  • (ویدئو) حضور اکرم خدابنده به همراه رسول خادم، در کمک‌رسانی به مردم سیستان و بلوچستان
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • رقابت شطرنج باز استان در مسابقات بین المللی امارات
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد